10 april 2020

WERKEN IN CORONA TIJD

Niet iedereen kan thuiswerken en ook sommige klanten van BaanPlus werken door. In de bouw, in supermarkten, in de logistiek of in het geval van Nico, in de zorg. Hoe is dat? Werken in corona tijd?

Nico werkt net een aantal maanden in de ouderenzorg bij Meriant (van Alliade). Via een Naar Werk traject is hij vanuit de ziektewet door BaanPlus begeleid naar passend werk in de zorg, een hele carrière-switch. Aan het eind van zijn proeftijd komen net de eerste maatregelingen rondom het coronavirus. En terwijl wij beginnen met thuiswerken, komt hij in ‘de frontlinie’ te werken. Een aantal weken verder is binnen zijn locatie, Anne Schotanus, ook een speciale Corona afdeling opgezet. Het komt wel allemaal erg dichtbij zo.

Nico laat zichzelf zien als een bijzondere man die ook in moeilijke tijden in staat blijkt te zijn om zijn hoofd koel te houden en het goede te doen voor de mensen. Hij werkt als woon leef assistent bij Meriant en probeert het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken en zijn collega’s zoveel mogelijk te ontlasten.

Hoe is dat nu, om in deze tijd in de zorg te werken?

“Het is best eng, maar ik probeer gewoon de goede dingen te doen en de rust te bewaren. Ik zie dat mijn collega’s het veel drukker hebben. Ik werk hier nog maar kort maar ik probeer zoveel mogelijk mijn werk te doen. Via BaanPlus heb ik een jobcoach. Bij haar kan ik terecht met mijn verhalen. Dat lucht enorm op. Het is fijn om juist nu ook iemand te hebben waar ik op terug kan vallen. Op die manier hoef ik mijn collega’s daar niet mee te belasten”.

We zijn hartstikke trots op Nico en wensen hem de komende tijd veel sterkte en werkvoldoening toe.