21 februari 2020

Via sporten Werkfit worden!

BaanPlus werkt samen met Bewegen Werkt om mensen te helpen Werkfit te worden

Sinds enige tijd werkt BaanPlus samen met Bewegen Werkt (voorheen Ergo Control) om onze klanten te helpen Werkfit te worden. Soms is de stap naar de arbeidsmarkt nog te groot en kan het letterlijk in beweging komen door sport, helpen om de stap richting werk makkelijker te maken. Immers, in beweging komen vanuit beweging is makkelijker dan vanuit het niets. De formule om eerst fysiek in beweging te komen blijkt dan ook succesvol te zijn om stap richting werk makkelijker te maken. 

Werkwijze 

We bieden binnen een Werkfit traject van een jaar eerst een 12 weekse sportmodule aan, gericht op het verbeteren van de fysieke fitheid en de mentale weerbaarheid. Er vindt individuele coaching plaats op gezondheid en leefstijl aan de hand van persoonlijk opgestelde doelen. Door het afnemen van een begin- en een eindmeting, worden gemaakte resultaten in beeld gebracht. Waar de coach van Bewegen Werkt de klant helpt in de sportschool, helpt de trajectbegeleider van BaanPlus de klant met het vinden van een werkrichting. De gesprekken met de trajectbegeleider beginnen al tijdens de sportmodule en gaan daarna door. 

In beweging blijven

Vaak zien we dat klanten na de sportmodule blijven bewegen. De conditie is verbeterd, men voelt zich prettiger en fitter en er is meer motivatie om dingen aan te pakken. Eén van onze klanten zegt anderhalf jaar na haar traject: Ik ben na de sportmodule blijven sporten. Het is heerlijk om niet meer buiten adem te raken als ik naar de bushalte moet rennen. Niet dat ik nog vaak de bus neem: Mij zie je tegenwoordig vaker op de fiets!

Interesse?

Neem gerust contact op met BaanPlus ( info@baanplus.nl ) over de mogelijkheden om een Werkfit/Bewegen Werkt traject aan te vragen. We helpen je graag verder.