25 maart 2022

Van orthodontie naar re-integratie

Per 1 maart hebben we een nieuwe trajectbegeleider in dienst; Erik de Vegt. Hij heeft jarenlang met plezier gewerkt in de tandheelkunde bij een Orthodontisch Laboratorium (ambachtelijk werken, goede hulpmiddelen maken, leuke collega’s) en nu een hele andere richting op, hoe is dat zo gekomen?

“Het coachen van mensen is iets wat mij altijd al heeft aangesproken. Vroeger toen ik na school niet meteen werk had, kreeg ik zelf even te maken met een re-integratiecoach vanuit de toenmalige Banenwet. Wat die man bij mij heeft teweeg gebracht, dat vergeet ik nooit weer. Een open houding, enthousiasmerend én de gave om mij echt op mijn pad te krijgen. Dat is prachtig mooi als je dat kan.”

Je bent nu sinds 3 weken bij BaanPlus aan het werk. Hoe bevalt het jou? “Ik heb het enorm naar mijn zin. We werken met een hele diverse doelgroep, voeren allerlei trajecten uit en iedereen werkt vanuit zijn of haar eigen expertise en gevoel. Dat is leuk om te zien en eigenlijk voel ik me al meteen thuis bij BaanPlus. Ik kan ’s ochtends niet wachten om aan de dag te beginnen. Dat ik nu kan betekenen wat mijn coach jaren geleden voor mij heeft betekent, dat is voor mij heel waardevol. Werken vanuit mijn hart.”