18 november 2022

The sky is the limit

Twee week geleden ging Emil met zijn trajectbegeleider Regine naar het vliegveld net buiten Stadskanaal. Emil is op zoek naar werk en vertelde bij zijn kennismaking met BaanPlus dat hij vroeger als kind altijd piloot had willen worden. Soms is het teruggaan naar zo’n eerste wens een aansluitingspunt bij het vinden van passend werk. En dus zocht Regine contact met het vliegveld en regelde een kennismakingsgesprek. Dit leidde niet alleen tot een mooi gesprek, maar tot veel meer!

Geraakt door het verhaal van Emil en zijn enthousiasme voor vliegtuigen, werd hem ter plekke een rondvlucht aangeboden. Bijzonder hoe een kennismakingsgesprek kan lopen; denken in mogelijkheden en kansen, the sky is the limit!

Welke mogelijkheden we verder hebben met betrekking tot werk, dat gaan we in een vervolggesprek verder onderzoeken, maar het is mooi om te zien hoe mensen klaar staan om iemand zijn droom te gunnen. Misschien niet helemaal piloot, maar zeker een stap gezet in de richting van die jongensdroom.

Met dank aan de medewerkers van ULV Westerwolde voor deze mooie dag.