11 september 2017

SAMENWERKING LEIDT NAAR WERK!

“Zonder ons netwerk stellen we niet zo veel voor’, aldus Rinus Hulzinga van Niemand aan de Zijlijn! Een terechte opmerking want mede door datzelfde uitgebreide netwerk zijn we er in geslaagd voor weer een deelnemer een passende werkplek te vinden. Ditmaal door de samenwerking te zoeken met BaanPlus een jobcoach organisatie die veel ervaring heeft met het vinden van een goede werkplek voor de juiste persoon.

NadZ en BaanPlus werken in dezelfde regio zodat de medewerkers van beide organisatie elkaar meermalen tegen komen. In dit specifieke voorbeeld is er, heel simpel, sprake van ‘vraag en aanbod’. BaanPlus heeft het aanbod, een geschikte werkplek bij Houtbouw Tijsma in Noordbergum. NadZ heeft de vraag in de vorm van de juiste persoon Fokke Loonstra. Fokke was in traject bij NadZ waarbij hij liet zien dat de tijd rijp was om de overstap te maken naar een betaalde baan.  Wiranda van Rijs (BaanPlus) zorgde voor professionele begeleiding (job-coaching) zodat de overgang soepel en geruisloos verliep.

Een mooi staaltje ‘netwerken’ waarbij er alleen maar winnaars zijn!

Er leiden vele wegen naar…werk!

Fokko is door de gemeente Achtkarspelen/Tytsjerksteradiel vanuit de Participatiewet aangemeld bij Niemand aan de Zijlijn (NadZ) om hem te begeleiden bij het vinden van werk. Fokko is vader van 2 kinderen en is heel gemotiveerd om te werken: Hij wil zich richten op een gezonde toekomst voor zichzelf, maar ook voor zijn vrouw en kinderen.

Op dat zelfde moment is Wiranda Rijs van BaanPlus met werkgever Theo Tijsma in gesprek omdat hij op zoek is naar versterking bij zijn houthandel. Op dat moment heeft Wiranda  geen geschikte kandidaat. Gelukkig wordt er tussen de verschillende organisaties samengewerkt en zo gebeurt het dat Rinus Huizinga van NadZ en Wiranda Rijs van BaanPlus, Fokko kunnen introduceren bij Houtbouw Tijsma in Noordbergem. Een mooie match, want het klikt goed tussen werkgever en werknemer.