11 maart 2020

OPEN UP-week

Psychische klachten zoals een depressie, een burn-out of borderline, veel mensen schamen zich ervoor. Toch blijkt dat veel mensen hiermee te maken hebben. Daarom is er deze week o.a. op de radio extra aandacht voor de verhalen van mensen die deze problemen hebben of hebben gehad.

In samenwerking met  MIND Korrelatie organiseert 3FM de #openup-week. Bekende en niet bekende Nederlanders (en zelfs internationale artiesten zoals Ed Sheeran) delen hun ervaringen op de radio en op de website https://www.npo3fm.nl/openup. De verhalen zijn uiteenlopend en persoonlijk èn kunnen ook advies en hoop geven. Zo heeft Sandra, een kind van ouders met psychische problemen, een boek geschreven over haar eigen ervaringen als kind van ouders met psychische problemen (KOPP). Door haar studie psychologie weet ze veel van de ontwikkeling van kinderen en het is een thema waar ze zelf van alles in meemaakt. “Alles viel eigenlijk op z’n plaats. Toen ben ik mijn eigen online platform begonnen: Met Zonder Ouders.”

Ook onze klanten hebben soms last van psychische klachten. Dit kan het zoeken naar werk in de weg staan. Door te luisteren en te praten over deze klachten kan er ruimte ontstaan en kunnen blokkades die in de weg staan weggeruimd worden. Trajectbegeleider: “Je ziet vaak dat mensen steeds weer vastlopen in werk, dan is het interessant om te kijken naar de achterliggende oorzaak. Door hierover te praten kun je samen tot inzichten komen. Vaak is een luisterend oor al genoeg”.

Soms is er meer nodig dan een luisterend oor. Wij kunnen je doorverwijzen als blijkt dat er meer nodig is dan wat wij je kunnen bieden. Ken of ben jij iemand met psychische klachten? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken op de websites van MIND en 3FM/openup. Je staat er niet alleen voor.