28 november 2023

Aan het werk op de kaasboerderij

De klanten van BaanPlus werken op de meest diverse plekken. Van de zorg tot aan Staatsbosbeheer en van de detailhandel tot aan de boerderij. Twee van onze klanten werken op Kaasboerderij de Gelder in Tijnje. Hoogste tijd om als team te ervaren wat het werken op deze boerderij inhoudt.

Eerst wordt verteld waarom onze klanten zo waardevol zijn op de boerderij. Beide werknemers hebben een Wajong achtergrond. Werkgever vindt het belangrijk om iedereen in zijn of haar waarde te laten en te accepteren voor wie hij of zij is. Zonder druk uit te oefenen zien ze dat ze zich steeds beter thuis beginnen te voelen en zich verder durven te ontwikkelen. Dat doet iets met je. Je hebt het beste voor met iedereen en het geeft zoveel werkplezier om te zien dat jij een plek kan bieden waar iemand zichzelf kan ontwikkelen en steeds meer iets van zichzelf durft te laten zien.

Eén van de werknemers heeft veel structuur en duidelijkheid nodig. En zij kan ook, als geen ander, kleine veranderingen in structuur of smaak van de kaas signaleren. Een absolute meerwaarde! Het is tevens heel prettig dat, als er iets is, werkgever meteen met de jobcoach van BaanPlus kan schakelen om te overleggen. Samen zorgen ze ervoor dat de werkplek een succes wordt en blijft.

Tijd om aan de slag te gaan. We krijgen een rondleiding en mogen zelf bepaalde deeltaken uitproberen. Wat zit er ontzettend veel werk, tijd en melk in dat kleine stukje kaas dat wij op ons broodje doen! Leuk om zelf eens rond te kijken? Ze organiseren vaker rondleidingen en hebben een winkeltje waarin ze hun eigen producten verkopen. Je vindt meer informatie op www.kaasboerderijdegelder.nl