3 april 2020

Hilarische sollicitatie- brief

Het zijn rare tijden, maar ook de creativiteit viert hoogtij, óók bij onze klanten. Onze klant ‘Maria Biscuit’ kreeg van haar coach de opdracht een fictieve sollicitatiebrief te schrijven als oefening. Wat blijkt, zij kan niet alleen keurige brieven schrijven, zij beschikt ook over een geweldige dosis humor. Ter lering ende vermaeck, bij deze de brief:

Maria Biscuit

Bakweg 139

6754 KV Noir

De Koekfabriek

Afdeling P&O

T.a.v. Dhr. Kletskop

De Uitsteker 17

2135 DR Oetker

Noir, 28 maart 2020

Betreft: Vacature productiemedewerker koekjes

(De Koekenbakker, maart 2020)

Geachte heer Kletskop,

Met veel interesse lees ik al jaren uw blad “De Koekenbakker”. Ik was dan ook direct enthousiast toen ik in de editie van maart 2020 uw vacature voor productiemedewerker zag. Het telefoongesprek dat ik vervolgens heb gehad met mevrouw Deeg heeft mij doen besluiten om een sollicitatiebrief te sturen. Graag wil ik voor deze uitdagende functie in aanmerking komen, omdat ik altijd al een voorliefde heb gehad voor koekjes en repeterende handelingen. Daarnaast is uw bedrijf al jaren toonaangevend en vernieuwend in koekjesland. Ik zou daarbij graag wat gewicht in de schaal leggen. Deze geweldige kans die zich nu voordoet grijp ik dan ook graag met beide handen aan.

U gaf aan op zoek te zijn naar iemand die veelzijdig inzetbaar is, zich leergierig opstelt, accuraat kan werken en de kwaliteit kan bewaken. Onlangs heb ik de opleiding Lariekoek afgerond van de LOI, waardoor ik uitstekend op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen en trends in dit ambacht. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd zelf koekjes te bakken en de geur van verse koekjes op te snuiven. Voor mij is het dus een ideale mogelijkheid om hobby en carrière met elkaar te verenigen.

Al jarenlang heb ik ervaring als productiemedewerker, waarbij collega`s mij zien als een gedreven, betrouwbare en fijne collega. De afgelopen jaren heb ik me ook verdiept in het verhogen van de productiecapaciteit door bakworkshops te volgen en lees ik regelmatig artikelen om mijn technische kennis van het vak hoog te houden. Tijdens mijn studie ben ik tot “Meester Lariekoek” benoemd van mijn leerjaar. Ik haal er voldoening uit om creatieve invullingen te geven aan verschillende opdrachten binnen het vak en om er voor te zorgen dat orders tijdig klaar zijn.

De fijne werkomgeving en fantastische arbeidsvoorwaarden sporen mij aan om het beste uit mezelf te halen. Ik ben dan ook van mening dat mijn ervaring, capaciteiten en persoonlijke eigenschappen binnen uw bedrijf bijzonder goed tot zijn recht zullen komen.

Een overzicht van mijn werkervaring en persoonlijke gegevens kunt u in bijgevoegd cv vinden. Graag zou ik in een persoonlijk gesprek verder willen toelichten wat ik voor De Koekfabriek kan betekenen. Ik stroop de mouwen graag op!

Met vriendelijke groet,

Maria Biscuit

Bijlage: cv