14 april 2022

Een verrassende werkgever voor Petra

Petra* kwam vanuit de gemeente Sudwest in beeld bij BaanPlus. Doel was het vinden van passend werk, passend qua werkzaamheden en qua haar mobiliteit (rolstoel). BaanPlus vond wel een hele leuke match dicht bij huis…

BaanPlus heeft namelijk voor Petra een werkervaring plek bij de gemeente Sudwest zelf geregeld. Haar taken; administratieve ondersteuning t.b.v. meerdere projectmanagers, zoals het maken van notulen, het bijhouden van de agenda, etc. Dit bleek een gouden greep. Petra pakte deze uitdaging op & de afdeling waar ze werkte werd ontlast qua randwerkzaamheden. Een mooi voorbeeld van een win-win situatie.

Na een periode van 2 maanden en een positieve evaluatie, werd haar door de gemeente een betaalde baan aangeboden. Gedurende de coronaperiode werd ook Petra gedwongen om vanuit huis te werken. Voor haar persoonlijk had dit ook een klein voordeel gezien haar beperkte mobiliteit. Ze bleek goed in staat zelfstandig werk uit te voeren, waarbij ze werd ondersteund met een hotline naar haar leidinggevende.

Petra staat binnen haar team inmiddels bekend om haar betrouwbaarheid en haar goede prestaties. In de afgelopen periode is haar een vast dienstverband aangeboden, waarbij we gezamenlijk hebben gekeken naar het aantal uren en de werkdagen van Petra om ervoor te zorgen dat Petra het werk duurzaam vol kan blijven houden.

*vanwege privacy redenen is Petra een fictieve naam.