12 april 2022

Durf de eerste stap te zetten

In ons werk als trajectbegeleiders bij re-integratie stimuleren we onze klanten vaak om te oriënteren op de arbeidsmarkt. Een eerste stap hierin kan zijn om eens vrijblijvend bij een werkgever een kop koffie te gaan drinken. Werkt dat? Onze nieuwe trajectbegeleider Alies kan je vertellen dat het zeker kan werken.

Vertel Alies, wat is jouw ervaring? “Ik heb aan het begin van mijn carrière al eens als jobcoach gewerkt en toen ik onlangs zat te reflecteren op mijn eigen loopbaan constateerde ik dat ik toen op mijn gelukkigst was. Het directe contact met mensen, het in de praktijk mensen op weg helpen, dat is wat ik in mijn vorige baan begon te missen. Ik kwam daarachter toen ik door corona vanuit kantoor moest inspringen in de directe zorg bij mijn vorige werkgever. Dit directe contact met de klanten, daarvan ging mijn hart sneller kloppen. Ik besloot de stoute schoenen aan te doen en de directie van BaanPlus via LinkedIn een bericht te sturen met de vraag of ik eens een keer langs zou mogen komen voor een oriënterend gesprek. Ik had verder nog helemaal geen plan, ik wilde me gewoon eens oriënteren.”

Vond je het lastig die stap te zetten? “Ja, ik vond het wel lastig en heb ook letterlijk in het bericht benoemd dat het misschien wel een brutale vraag was maar dat ik hem toch wilde stellen. Ik kreeg al gauw bericht terug dat hij deze stap eerder een blijk van lef hebben vond dan van brutaliteit en hij zou mijn bericht doorsturen naar de manager. Die belde me meteen op en een dag later zat ik al bij Pier op kantoor. Dit was een leuk en open gesprek en ik voelde me al meteen op m’n gemak.”

En nu ben je trajectbegeleider bij BaanPlus! “Klopt! Blijkt dat ik precies op het juiste moment contact had gelegd want BaanPlus zocht nieuwe medewerkers. Al snel na het gesprek met Pier mocht ik op sollicitatiegesprek komen en per 1 april 2022 ben ik werkzaam bij BaanPlus.”

Heb je tips voor mensen die zoekende zijn? “Ja, zeker. Ben je nieuwsgierig naar bepaald werk of een bepaalde organisatie, leg een eerste contact. Je weet nooit waar die eerste stap jou gaat kunnen brengen.”