14 december 2023

Driving home for xmas

Liekele is 31 jaar en is sinds vorig jaar vrachtwagenchauffeur. Het was een lange weg naar zijn droombaan maar het is hem gelukt. Zo is hij begonnen te werken bij een slachtbedrijf in zijn woonplaats Surhuisterveen, vervolgens kwam hij bij een Meubelstoffeerder in Beetsterzwaag. Hierna kreeg Liekele een baan bij Pro veiling en kreeg hij vanaf hier ondersteuning vanuit BaanPlus. Liekele gaf herhaaldelijk aan dat hij een droombaan voor ogen had en dat was vrachtwagenchauffeur. Na een aantal jaren is er contact gelegd met een Koeriersbedrijf in Drachten waar Liekele vervolgens vrij snel aan de slag kon.

Dit begon er al wat meer op te lijken. Na hier ook een tijd te hebben gewerkt is Worktrans in Oudehaske, momenteel Logistic Force geheten, benaderd en zij zagen het wel zitten om met BaanPlus en Liekele in zee te gaan. Zij stelden Liekele in de gelegenheid een rijopleiding C te volgen. Dit heeft Liekele behaald en toen heeft hij, ook weer via Logistic Force eerst op de Betonwagen gereden en sinds eind vorig jaar op de vrachtwagen bij Smilde Foods BV.

Liekele had een Wajong uitkering maar heeft nu een reguliere baan als vrachtwagenchauffeur! Dit bevalt hem uitstekend; het was altijd al de baan die hij zo graag wilde hebben!! Succes met de ritten Liekele, hopelijk ben je op tijd thuis voor kerst!

Henk Jelsma, jobcoach BaanPlus