13 april 2023

Dominique tekent contract bij Get2Green

Na 12 jaar geen werk te hebben gehad, werd Dominique door de Gemeente Smallingerland bij BaanPlus aangemeld voor een traject om hem te helpen de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. In eerste instantie leverde dat wel wat weerstand op, immers, onbekend maakt vaak onbemind. Ook had Dominique in het verleden wel wat trajecten gelopen maar zonder gewenst resultaat. Door de stapsgewijze aanpak van Henk Datema van BaanPlus is Dominique nu ontzettend blij met het traject en met zijn baan bij Get2Green. “Ik doe werk wat mij voldoening geeft en het is leuk om na een dag hard werken thuis te komen en mijn vrouw en kinderen te kunnen vertellen wat ik die dag heb gedaan”. Ook werkgever Sander Veenstra is erg blij dat het gelukt is om Dominique een baan aan te kunnen bieden: “Dominique is gewoon een hele leuke werknemer die goed in de groep valt.”

Get2Green verzorgt de inzameling en sortering van afgedankte elektronica en kunststoffen op een zo duurzaam mogelijke manier. Sander Veenstra is blij met deze duurzame aanpak en met de duurzame investering in personeel.

“We vinden het belangrijk om in onze regio van maatschappelijke toegevoegde waarde te kunnen zijn. We willen een betrouwbare en inspirerende werkgever zijn. We creĆ«ren volop ruimte om de instroom van mensen met een participatie achterstand mogelijk te maken. We passen onze bedrijfsprocessen hierop aan en focussen ons samen met de gemeente op jongeren zodat zij op een laagdrempelige manier kunnen instromen naar reguliere arbeid en zich van hieruit verder kunnen ontwikkelen. Deze aanpak werpt zijn vruchten af.”

Dominique is anderhalf jaar geleden begonnen met 2 uren per dag werken en van daaruit is dit stapsgewijs opgebouwd, van 2 naar 4 uren en zo door. Henk Datema: “Op een gegeven moment werkte Dominique genoeg uren en was hij er ook helemaal klaar voor om voor een betaalde baan te gaan.” Echter, een hernia gooide roet in het eten en Dominique moest geopereerd worden. Gelukkig kon hij, na zijn herstel, weer opnieuw bij Get2Green in een werkervaringsplek beginnen en afgelopen 1 april kon Dominique daar zijn contract voor 32 uren in de week tekenen. Van harte gefeliciteerd!