9 juni 2022

Blik op Werk keurmerk

Na een succesvolle audit afgelopen mei heeft BaanPlus weer voor een jaar het Blik op Werk keurmerk gekregen.

Als je coaching kunt gebruiken om werk te vinden of te behouden is er de mogelijkheid om via je eigen werkgever, het UWV of de gemeente dit in te zetten. Hierbij kunnen werknemers of  werkzoekenden gecoacht worden door een re-integratie- of coaching bedrijf zoals bijvoorbeeld BaanPlus. Hoe weet je of je in goede handen bent bij jouw coach? Het Blik op Werk keurmerk toetst op een onafhankelijke manier de kwaliteit van re-integratiebedrijven. Heeft jouw re-integratiebedrijf dit keurmerk? Dan weet je dat er kwaliteit wordt geleverd.

Voor ons als BaanPlus is het dan ook belangrijk om dit certificaat te behalen zodat werkgevers, werknemers en werkzoekenden weten dat ze met een gerust hart met ons in zee kunnen gaan. Er zijn zelfs opdrachtgevers die het verplicht stellen dat we het keurmerk hebben. Bij sommige gemeenten waar sprake is van aanbestedingen voor dienstverlening in de Participatiewet is het Keurmerk een vereiste om mee te mogen doen bij inschrijving van de aanbesteding.

Verschillende klanten en opdrachtgevers zijn door een extern bureau bevraagd op hun ervaringen met de trajectbegeleiders van Baanplus.

Enkele terugkoppelingen uit dit onderzoek:

  • “Laagdrempelig, benaderbaar met de menselijke maat, veel humor en relativeringsvermogen, goede informatie en goed advies en veel plezier!”
  • “In een wirwar van regels tijdens mijn ziekte in spoor 2 heeft mijn begeleider me op alle mogelijkheden gewezen.”
  • “Veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Er werd goed geluisterd naar wensen en mogelijkheden. Uiteindelijk terecht gekomen bij iets wat precies bij mij past en waarmee ik verder kan.”

Voor de dienstverlening coaching kregen het cijfer 8,3 van de respondenten. Voor de dienstverlening  van toeleiden van werk naar werk onder andere het begeleiden van de medewerkers in het 2e spoor een 8,0  Daarnaast was 45% van de deelnemers van het onderzoek tevreden over onze dienstverlening en maar liefst 52% was zeer tevreden.

Cijfers waar we trots op zijn!