16 april 2020

Betaalde baan voor Martin bij Expert in Joure

Martin heeft, na jarenlang thuis te hebben gezeten, zicht op een betaalde baan bij Expert in Joure. Een perfecte match tussen zijn capaciteiten en ambities en wat de werkgever kan bieden.

Martin is werkzaam als logistiek medewerker en medewerker voorraadbeheer in het centrale magazijn in Joure, oftewel als Magazijn Meester. Op loopafstand van zijn huis.

We vragen trajectbegeleider Ate waarom dit zo’n goede match is. Ate verteld: “Martin is een nauwkeurig werkende man die analytisch te werk gaat. Hij is erg toegewijd. Op deze capaciteiten wordt hij aangesproken. Hij mag zijn werk zelfstandig uitvoeren en mede inrichten. Door iemand vanuit zijn kracht te laten werken, zorg je ervoor dat diegene groeit. Succeservaringen zorgen voor nog meer successen. Martin hierbij ondersteunen maakt mijn werk een feestje, het is prachtig mooi hem zo te zien veranderen.”

Hoe heeft het werk jouw leven veranderd, Martin?

“Werken heeft aan alle kanten een positief effect. Voorheen had ik bijna dagelijks migraine klachten en die komen nu nog maar incidenteel voor. Doordat ik werk, inkomen en structuur heb, is ook mijn huis een veel prettigere plek geworden. Ik ben er nu graag omdat het een stuk huiselijker is en omdat ik niet langer aan de zijlijn sta. Ik doe nu mee met de maatschappij en kan nu thuiskomen in plaats van alleen maar thuis zitten. Dat is een groot verschil. Ik voel me serieus genomen en dat is voor mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld een hele grote boost. Als laatste is mijn inkomen erop vooruit gegaan: Van bijstand naar CAO loon. Hierdoor heb ik perspectief en kan ik plannen maken voor de toekomst.”

Heb je last van de corona crisis?

“Mijn werk gaat gewoon door en daar ben ik erg blij mee. Ik moet er niet aan denken om door omstandigheden wéér thuis te moeten zitten. Die tijd heb ik gehad!”