11 maart 2024

Beerend is niet van beton

Ken je die uitspraak, niet van beton gemaakt zijn? Als er iemand is waar dit van op toepassing is, dan is het wel Beerend. Als jongeman begonnen in de betonbouw, maar gaandeweg kwam hij erachter dat zijn echte passie ligt bij het begeleiden van mensen. “Bij mij in de buurt woont een kind met autisme en ik merkte dat ik daar op een hele fijne manier contact mee maakte. Ik dacht, hier moet ik iets mee!”. Zo gezegd, zo gedaan en Beerend melde zich voor een opleidingstraject in de gehandicaptenzorg.

Hij begon zijn loopbaanswitch bij Alliade waar hij als leerling begeleider aan de slag kon. Helaas is hij hier door omstandigheden uit het arbeidsproces geraakt. “Dit was een hele moeilijke tijd voor mij. Ik had een tijdelijk dienstverband en afgelopen najaar kwam ik in de WGA ziektewet terecht. Ik zag het allemaal niet meer zitten. Gelukkig heeft Alliade contact opgenomen met BaanPlus om mij te ondersteunen bij mijn re-integratie en zo kwam Rob Wijnstra begin dit jaar langs en heeft hij me weer op de rit gekregen.”

Rob: “Beerend heeft heel veel meegemaakt maar zijn wens om zich om te scholen zodat hij in de zorg kan werken, bleef overeind. Via Facebook zag hij een bericht van Sa Leuk Hus, een kleine woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. In overleg met mij heeft hij zelf contact met ze opgenomen en is een paar dagen mee gaan lopen om kennis te maken, rond te kijken en sfeer te proeven. Dit is hem erg goed bevallen.”

Beerend: “Ik dacht, dit is wat ik wil en dit is de plek waar ik het wil. Rob heeft mij ondersteund in het voorbereiden van gesprekken en het uitzoeken van mogelijkheden. Met zijn hulp heb ik verder zelf de stappen kunnen zetten om te staan waar ik nu sta. Ik ben per 1 maart begonnen bij Sa Leuk Hus en vanaf september ga ik mijn opleiding weer oppakken.” Beerend heeft nog 1 schooljaar te voltooien. Samen met Rob heeft hij bij Alliade geregeld dat zij zijn opleidingskosten betalen. Zo is er aan het eind van een moeilijke periode toch nog een mooi vervolg gekomen en kan Beerend weer verder. Hij is uit de ziektewet, voelt zich weer gewaardeerd en heeft energie om nieuwe plannen te maken, ook met zijn gezin. “Dat ik nu weer een leuke vader ben is me alles waard. Het leven geeft me weer plezier.”

Rob blijft Beerend nog een paar maanden volgen om zo een duurzame plaatsing te kunnen waarborgen.