Wat doe je als je als bouwvakker niet meer aan het werk kan? Annet kwam via het UWV bij BaanPlus in beeld en werd aangemeld voor een Werkfit Maken traject. Samen met Roelof Heida kwam ze op het idee om een opleiding te gaan volgen voor KAM coordinator. KAM staat voor Kwaliteit, Arbeid en Milieu. Wel in de bouwwereld werken, maar niet in de uitvoering. Deze opleiding heeft ze met succes doorlopen. BaanPlus ondersteunde haar bij het regelen van stageplekken en proefplaatsingen. En uiteraard werd ze gecoacht om struikelblokken te kunnen overwinnen, want zoals zo vaak met nieuwe uitdagingen, waren die er.
Tijdens haar opleiding hoopte ze om bij haar stageplekken door te kunnen stromen naar betaald werk, maar dat viel tegen. Ook het solliciteren naar werk, na het behalen van haar opleiding, zorgde niet voor een baan. Trajectbegeleider Alies Geertsma nam het stokje over van Roelof en ging samen met Annet brainstormen over wat wél mogelijk zou kunnen zijn.
Zo kwamen ze samen op de gedachte “Waarom niet voor jezelf beginnen?”. Deze gedachte hebben ze uitgewerkt en na gesprekken bij het UWV om het over mogelijkheden te hebben om voor jezelf te beginnen, heeft Annet besloten deze stap te zetten. De volgende dag schreef ze zich dan ook meteen in bij de Kamer van Koophandel met haar eigen bedrijf: KAM Zuidwest Friesland: gespecialiseerd in Kwaliteit, Arbo en Milieu. Van hier uit ondersteunt ze ondernemers bij het uitvoeren van de RI&E’s. Met een RI&E breng je alle risico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart. Annet heeft inmiddels diverse opdrachtgevers; o.a. boeren, molenaars, horeca, een fysiotherapeut en een groot aannemersbedrijf. Ze zit bij een ondernemersvereniging en is actief in de politiek. Annet begon voor haarzelf en dat is nog maar het begin…
De coaching trajecten van BaanPlus zijn heel divers, de rode draad is onze focus op de klant. Hoe kunnen wij je ondersteunen bij het vinden en ontwikkelen van jouw mogelijkheden?