Verzuimbegeleiding

Elke organisatie krijgt vroeg of laat te maken met verzuim. Het fundament van een succesvolle onderneming wordt gevormd door loyale en gemotiveerde medewerkers. Logisch dus, dat u zuinig op uw medewerkers bent.

Onafhankelijk en persoonlijk verzuimadvies
U kunt kiezen voor contractbasis of de optie zonder contractverplichtingen. Voor welke optie u ook kiest, we leveren verzuimdiensten op basis van individueel maatwerk. U kunt gebruik maken van effectieve interventies precies daar waar nodig.

Risico’s
Voor zieke medewerkers geldt een loondoorbetalingverplichting van twee jaar. Wanneer een werkgever WGA eigen risicodrager is, dan blijft hij gedurende tien jaar verantwoordelijk voor de reintegratie, zelfs wanneer het dienstverband verbroken wordt.

Onze aanpak is confronterend maar werkt effectief omdat wij sturen op gedrag
Zieke medewerkers ontvangen van ons op voorhand (van een traject of onderzoek) belangrijke informatie over de gevolgen van verzuim. Wij vertellen concreet welke kosten ermee gemoeid zijn, wat de consequenties zijn en welke verantwoordelijkheden en inspanningsverplichtingen erbij horen.

Naast onze 1e en 2e spoor trajecten bieden wij coaching, lifecoaching en mediation als preventief verzuimmiddel. Wij adviseren werkgevers over loonwaarde, subsidies en Poortwachter verplichtingen. Ook bieden we regie op verzuim aan.

Ons verzuimteam bestaat uit hoogopgeleide professionals, waaronder Arbeidsdeskundigen, Loopbaanbegeleiders en Registercasemanagers. Hierdoor kunnen wij uw organisatie ook ondersteunen op het gebied van verzuimgerelateerde wetgeving, complexe verzuimdossiers en gezondheidsmanagement.

Verzuimbegeleiding door BaanPlus

  • Verlagen verzuimkosten
  • Transparante en effectieve aanpak
  • Arbeidsgeschiktheid staat centraal
  • Geen contractverplichting
  • Onafhankelijk en deskundig advies

Neem contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsconsult.