10 juli 2018

Geef nooit op!

Geef nooit op!   Dat is de boodschap van Anna, die ik een jaar na beëindigen van ons traject Werkfit Maken bezoek om te feliciteren. Anna is namelijk geslaagd voor haar verkorte MBO 2 opleiding Zorg en Welzijn met een 9 en een 10. Op zich al een top prestatie, maar helemaal als je haar achtergrond weet!    

Toen ik Anna in 2016 voor het eerst ontmoette zat ze thuis met haar dochter van 4, zonder diploma, zonder perspectief. Ze maakte mooie foto’s en samen gingen we op onderzoek uit of ze hier haar werk van kon maken. Gedurende de gesprekken bleek echter dat Anna ook een heel sociaal betrokken persoon is en haar ultieme droom was altijd om in de zorg te werken. Die droom had ze echter allang achter haar gelaten; zonder diploma kom je niet in de zorg en zij had door omstandigheden niet eens een middelbare school diploma gehaald. Daar bovenop bleek ze ook nog eens zwanger te zijn geraakt.    

Een hopeloze situatie? Nee! Anna en ik gingen op zoek naar mogelijkheden en vroegen samen informatie op bij diverse scholen. We zijn uiteindelijk bij het Drenthe College terecht gekomen en na een informerend gesprek heeft Anna een instaptoets gedaan. Hieruit bleek dat zij een MBO 3 opleiding kon doen! Zij koos de verkorte niveau 2 opleiding te doen, want haar dochter was inmiddels prematuur geboren en had extra zorg en aandacht nodig. Tijdens dit jaar kon Anna onderzoeken welke richting ze echt op zou willen en heeft ze ervoor gekozen om volgend jaar de opleiding IG te volgen, zodat ze over 2 jaar klaar is, nou ja, klaar…. Anna droomt ervan om ooit nog een HBO studie te volgen. Haar vriend is geïnspireerd geraakt door haar plannen en heeft last minute ook besloten een opleiding te volgen, zo zaten ze afgelopen jaar bij elkaar in de klas. Hij gaat meteen door naar een MBO 4 opleiding want ook hij scoorde 9’s en 10-en. Met hun beide dochters gaat het goed en de toekomst ziet er zonnig uit.    

Dus waar je ook vandaan komt, welke moeilijkheden je in het verleden ook hebt gehad, geef nooit op! Als je iets wilt, dan kun je stappen zetten in die juiste richting. Wij helpen jou daar graag bij.